• Kraljevska Limuzina
  • Britanska Elegancija

Daimler DS 420

Više

Doživite osjećaj VIP

Za Kraljevsko Vjenčanje

Informacije o automobilu

Može smjestiti do 7 putnika. Ovaj automobil je savršen izbor za svadbeni automobil.
Prostran i može primiti bilo koji stil i veličinu haljine.

To je bila omiljena državna marka kraljice Majke, a jedan primjer ušao je u povijest vodeći pogrebnu povorku princeze Diane. Daimler Ds 420 Limuzina je popularan izbor za mnoge mladenke jer tri od stražnjih sjedala mogu se preklopiti kako bi se omogućio veći interijer za prostor mladenkine haljine i vozi vrlo glatko. Također je idealan automobil za djevojačko veče zbog kapaciteta sjedala.
Elegantna i prestižna Daimler ds 420 Limuzina vjenčani automobili, uređena u crno preko slonovače može primiti 7 putnika.
Vrlo velika klasična limuzina koju tradicionalno preferiraju šefovi država i posjećuju kraljevske obitelji.

Daimler DS420 je ostao u proizvodnji već 25 godina i postao je nacionalna ustanova, omiljena podjednako u vlasništvu rojalaca i lokalnih vlasti.
Do 1976. DS420 limuzine bile su dostupne kao “posebna narudžba”.
Donijeta je odluka da se nastavi s proizvodnjom automobila sve dok ne postane ekonomski neizvedivo nastaviti s proizvodnjom. U posljednjim godinama proizvodnje napravljene su samo tri kopije.

Prvi produkt otišao je kraljici Majci. Drugi je otišao kraljici. Treći automobil trebao je koristiti Jaguar Coventry. Posljednji automobil, još uvijek u Coventryju, u posjedu Jaguar-Daimler Heritage Trust muzeja.

Ovaj je automobil bio odgovor na limuzinu Rolls Royce Phantom V.  Točno iste duljine i širine i dijeli slične unutarnje dimenzije i akustike. Pokreće ga Jaguar 4,2 litarski motor, s dvostrukim ugljikohidratima i automatskim mjenjačem. Unutrašnjost je posljednja riječ u luksuzu. Svi radovi na ormariću obavljeni su u tradicionalnom orahovom orahovcu, uključujući veliku drvenu ploču s instrumentima. Presvlake sjedala su ili od kože ili od tkanine West of England.
Sjedala u stražnjem odjeljku sastoje se od standardne klupske sjedalice s preklopnim središnjim naslonom za ruke, 2 bočna naslona za ruke i 2 povremena preklopiva sjedala koja se spremaju prema središnjem dijelu.
Odjeljak prednjeg vozača sastoji se od dva sjedala.
Stražnji koktel bar dostupan je kao opcija za stražnji odjeljak.
Svakako, možete razmišljati o tome da ga iznajmite za putovanje.

Ukupno 3717 limuzina i 802 šasije isporučeno je tijekom 25-godišnjeg vijeka trajanja modela.

Ovo je izvanredan automobil. Daimlers je držao krunu u trgovini prijevoza.

Baza vozila: Grad Zagreb – Hrvatska