• Kralj luksuznih automobila
  • Luksuzna vožnja kroz povijest

Opel Kapitan 1954

Doživite osjećaj VIP-a

Možete osjetiti ljepotu vožnje u starom automobilu

Informacije o automobilu

Opel Kapitan je bio luksuzni model njemačke marke, čiji se prvi model pojavio 1938.; ovo je bila zamjena za Opel Admirala, a godinama kasnije je zamijenjen Opel Diplomat.
Opel Kapitän je ekskluzivan automobil koji je njemački proizvođač automobila Opel proizvodio u nekoliko različitih generacija od 1938. do 1970. godine. Od studenog 1953. do veljače 1958. proizvedeno je 154.098 Kapitäna.
U svoje je vrijeme ova generacija bila treći najpopularniji automobil u Njemačkoj, iza Volkswagenove Bube i Opelovog Rekorda. Opel Kapitan postao je automobil vrlo cijenjen u cijeloj Europi.
Kapitan i druga dva modela izašli su s karoserijom širokim 1,90 metara i dugačkom 4,95 metara, nedvojbeno veličanstvenom i elegantnom za ono vrijeme, ali model o kojem danas govorimo postao je automobil sa šest cilindara s većom prodajom u Njemačkoj.
Još jedna od izvanrednih karakteristika modela bilo je prednje sjedalo koje se moglo pomicati naprijed-natrag,
što mu je dalo prednost i razlikovalo ga od ostalih modela, jer je primalo jednog putnika više, dok je na ostalima bilo pet putnika s obzirom na individualni prednji dio sjedala, to je moglo udobno prevesti šest osoba, u to vrijeme i dostizavši maksimalnu brzinu od 155 kilometara.

Baza vozila: Split – Hrvatska